Game Management Nedir, Game Management Hakkında Detaylı Bilgiler

Game influencer marketing’i benimsemek için en iyi platform, hedeflerinize, hedef kitlenize ve üretmek istediğiniz içeriğin türüne bağlı olacaktır. Oyuncular çok fazla medya tüketim süresine sahiptir ve bu, sevdikleri ve büyük miktarda zaman ayırdıkları bir şeyin parçası olarak bir “kahraman marka” olmanıza olanak sağlayabilir. İnsanları bir oyun hakkında eğitebilir ve daha sonra ürün satın alan ve canlı bir oyuna katılan hayranları artırabilir.

Ancak game management veya stratejisini yönetmek göründüğü kadar kolay değildir. Game management, profesyonellere kapıların açılmasından son halkaya kadar bir e-spor etkinliğinin gerçekleştirilmesini yönetmek için benzersiz bir spor yönetimi uzmanlığıdır. Game management, özel etkinlikler de dahil olmak üzere oyunun hemen hemen her yönünü ele almak anlamına gelir.

Bazı teknikleri uygulamanın arkasındaki teori, izleyiciyle duygusal bir bağlantı kurmaları ve basit marka farkındalığının aksine daha uzun bir ilişkiye yol açmaktadır. Buna gamification teknikleri diyebiliriz. Peki gamification nedir? Gamification nedir sorusuna basitçe cevap vermek gerekirse, gamification, bir pazarlama stratejisine eğlence ve rekabet unsurunu dahil etmektedir. Ayrıca, yalnızca çok sayıda takipçisi olanlarla değil, tüm marka hayranları ve katılmak isteyen kişilerle de gerçekleştirilebilir. İyi bir game management ve gamification ile e spor oyunlarında istediğinizi elde edebilirsiniz.

Game influencer marketing kampanyalarını güçlendirmek için de kullanılan gamification’ın başka bir amacı tüketiciler, çalışanlar ve ortaklarla işbirliği yapmak, paylaşmak ve etkileşime girmek için ilham almaktır. Game management için oyunlaştırma, daha fazla müşteri çekmenize ve elde tutmanıza olanak tanır. Kurumsal eğitim için oyunlaştırmanın kullanılması ise, daha ilgili, tatmin edici ve motive edilmiş bir iş gücü ve artan üretkenlik ile sonuçlanır.

Satışlarda bir artış sağlamak için gamification, daha fazla aramayı, müşteri adaylarını uygun hale getirmeyi, müşterilerle toplantıları ve daha fazlasını teşvik edecektir. Gamification, sonuçlara odaklanmak yerine, satışları teşvik eden faaliyetlere odaklanır. Gamification, organizasyonel hedeflere götüren istenen davranışları teşvik etmenin harika bir yoludur. Gamification avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Daha iyi öğrenme deneyimi
  • Öğrenci, oyun sırasında “eğlence” yaşayabilir ve yine de katılım seviyesinin yüksek olup olmadığını öğrenebilir
  • Daha iyi öğrenme ortamı
  • Anlık geri bildirim
  • Davranış değişikliğini teşvik etmek
  • Çoğu öğrenme ihtiyacı için uygulanabilir

Detaylı bilgi için; https://www.purplepan.com/oyunlastirma-gamification-nedir/