2021 SNEAKER MODASI

“Sneaker” kelimesinin tam olarak bir Türkçe karşılığı olmasa da genel olarak spor ayakkabı çeşitlerinin tümü sneaker olarak kabul edilir. İlk olarak sporcular için üretilen sneaker’lar daha sonraki yıllarda başlı başına bir moda anlayışına dönüşmüştür. Artık sadece spor salonlarında, atletizm sahalarında ya da koşu parkurlarında değil sokaktaki tüm insanların ayağında çeşit çeşit sneaker’lar görmek mümkündür. Hatta günümüzde sneaker’lar iş ortamında ve gece hayatında bile şık tarzlara uyarlanarak sıklıkla kullanılır duruma gelmiştir. Duruma ve ortama uygun olarak yüksek topuklu ayakkabılar, botlar ve çizmeler, sandaletler gibi birçok ayakkabı çeşidi seçilse de dönüp dolaşıp yine en çok tercih edilen ayakkabı modeli sneaker’lar olmuştur.

Bir kültür haline gelen sneaker modası yıllar içinde kendini geliştirip yüzlerce renk, desen ve stilde  üretilerek piyasaya sunulmuştur. Günümüz modasında hem erkeklerin hem de kadınların dolabında en az bir çift sneaker görmek mümkündür. Peki 2021 modasında en çok tercih edilen sneaker modelleri hangileridir?

Beyaz Sneaker

Hemen hemen herkesin dolabında bulunan beyaz sneaker’ları her kıyafetle kolayca kombinlemek mümkündür. Beyaz sneaker’ları ister eşofmanla, ister jean ve tişörtlerle isterseniz de çeşitli elbiselerle kombinleyerek kendinize özgü bir tarz yaratabilirsiniz. Zıtlıkların uyumunun revaçta olduğu 2021 modasında, spor ayakkabı olsa bile şık bir elbiseyle birleştirerek harika ve farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yüksek Tabanlı Sneaker

Yeni yeni yükselişte olan ekstra yüksek tabanlı sneaker’lara insanlar ilk başta mesafeli dursa da zamanla sokaklarda sıkça görür olduk. Özellikle salaş kıyafetlerin altına giyildiğinde göz alıcı bir sokak stili yaratmasından dolayı oldukça popüler hale gelmiştir. Gösterişli rengarenk tabanlarla her stile uygun yüksek tabanlı sneaker bulmak mümkündür. Ayrıca boyunu yüksek göstermek isteyen fakat topuklu ayakkabıları giymekte zorlanan kadınlar için yüksek tabanlı kadın sneaker modelleri adeta kurtarıcı bir parça olmuştur. Aynı şekilde uzun görünmek isteyen erkekler için de bu yüksek tabanlı erkek sneaker modelleri vazgeçilmez parçalar haline gelmiştir.

Boğazlı Sneaker

İlk olarak basketbolcular için üretilen yüksek konçlu sneaker’lar zamanla moda haline gelerek herkesin evine girmiştir. Basketbol sahalarından ilham alan bu sneaker modelini önümüzdeki yıllarda vitrinlerde daha sık göreceğiz. Özellikle Michael Jordan’ın yaşamını anlatan “The Last Dance” isimli belgeselden sonra oldukça popüler hale gelen boğazlı sneaker’lar çeşitli renk ve desenlerde üretilerek sneaker modasına hızlı bir giriş yapmıştır.

Dad Sneaker

90’lı yılların modası olan yüksek ve tırtıklı tabanlara sahip sneaker’lar günümüzde “Dad Sneaker” ismiyle tekrar yükselişe geçmiştir. Retro modasının zirveye çıktığı bu günlerde hemen hemen tüm influencer’ların ayağında gördüğümüz dad sneaker’lar hem rahatlığıyla hem de görünümüyle vazgeçilmezler arasındaki yerini aldı. Sık sık beyaz çoraplarla kombinlenen dad sneaker’ları hem jeanlerle hem eşofmanlarla hem de elbise ve eteklerle kolayca kombinlemek mümkün.

Teknolojik Sneaker

Sneaker’ların sadece konfor ve estetik amaçlı değil, performans kapasitesini artırmaya yönelik tasarımları da mevcuttur. Birçok markanın, günümüz teknolojisini kullanarak, inovasyon çalışmaları ve bilim insanlarıyla ürettiği sneakerlar başta sporcular olmak üzere tüm insanlar için kullanılabilir tasarımlardır. Hava ile dolu basıncı azaltan tabanlar, hava geçirgenliği yüksek nefes alan kumaşlar, ısı yalıtımı gibi birçok teknolojik özelliklerle donatılan bu teknolojik sneaker’lar da günümüzde oldukça popülerdir.

Bu ve bunun gibi daha pek çok çeşit sneaker modelleri mevcuttur. Aradığınız tüm özellikteki sneaker’ları onlarca çeşit marka ve yüzlerce çeşit modeliyle Wunder’da kolayca bulabilirsiniz. Wunder Sneaker çeşitleri ile bulunduğunuz her ortamda ve koşulda konforun ve estetiğin uyumunu kolayca yakalayacaksınız.