Battlefield 2042 Ne Zaman Çıkacak? Battlefield 2042 Çıkış Tarihi ve Detayları

Battlefield serisi, son yıllarda gerçekleştirdiği olumlu gelişimler ile birlikte en yakın rakibi olan Call of Duty serisine karşı büyük bir avantaj elde etmiş durumda. Özellikle son dönem oyunlarda yer edinen Multiplayer oyun modu seçeneklerine yıllardır önem vermesi sayesinde önemli bir tecrübe sahibi olan Battlefield serisi, oyuncuların istekleri doğrultusunda oyunlar ve modlar geliştirmeyi oldukça iyi başarıyor. Bugünkü yazımızda Battlefield serisisin yeni oyunu olacak olan Battlefield 2042 Ne Zaman Çıkacak? sorusuna bir yanıt vereceğiz ve oyun hakkındaki teknik detaylardan bahsedeceğiz.

Resmi kurumlar tarafından da belirtildiği üzere Battlefield 2042, 9 Haziran 2021 tarihinde basına tanıtıldı. Bir fragman olarak paylaşılan videoda daha çok grafiksel anlamda görüntülere yer verildi. Oynanış videolarının daha sonra geleceği ise açıklamalara yansıyan bir başka detay olarak göze çarptı. Electronic Arts tarafından Dice firması iş birliği ile geliştirilecek olan oyunda gelecek dönemlere atıfta bulunulacak.

Serinin önceki oyunlarında yer alan geçmiş dönem savaşlarını ele alan anlatım yerini gelecek dönem teknolojisine bırakacak gibi duruyor. Oyuncuların Battlefield 6 olarak lanse edilmesini beklediği bu yeni yapımın ismi Battlefield 2042 olarak duyuldu. EA Games‘in sıklıkla yaptığı tanıtım hatalarından bir tanesi de yine bu oyun adına gerçekleşti ve tanıtım saatinde oyun basına tanıtılamadı.

Oyun severlerden gelen yorumlarda Battlefield 2042 fragmanının yeterince kaliteli olduğu ve aşırıya kaçılmamasının umut verici olduğu belirtildi. Video sonunda gözüken ekranda ise oyunun HDR özelliğini destekleyeceği ve 4K çözünürlük desteği de verileceği görüldü. Oyunun oynanış fragmanı ise 13 Haziran tarihinde paylaşılacak.

Battlefield 2042 Ne Zaman Çıkacak? İşte Battlefield 2042 Çıkış Tarihi

Battlefield 2042 günümüz güncel platformları olan PC, PS5, Xbox One, Xbox Series S ve X ve PS4 adına 22 Ekim 2021 tarihinde biz oyuncular ile buluşacak. Oyunun açıklanan çıkış tarihinde sapma olması beklenmiyor.

Buna ek olarak oyunun çıkış yaptığı ilk zamandan itibaren Xbox Gamepass üzerinden oynanabilir durumda olabileceği konuşuluyor. Bu özellik sayesinde çok ucuz fiyatlardan oyunu çıktığı gibi deneyimleme şansına sahip olabilirsiniz.

Yukarıda Battlefield 2042 Çıkış Tarihi ve Detaylarından detaylıca bahsettik. Teknoloji ve oyun hakkında daha fazla içeriğe ulaşmak için teknobiyom.com‘u ziyaret edin. Ayrıca daha fazla haber için Instagram, Facebook ve Twitter  hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.